Finn treningen som passer for deg!

By admin, 2017-06-18

Med stadig mer stillesittende jobber og fritidssysler har det blitt viktigere enn aldri før å legge inn litt fysisk aktivitet i hverdagen. Mange ser dessverre på denne aktiviteten som et ork, og ikke som en morsom fritidsaktivitet, og da blir det selvsagt også mye vanskeligere å holde koken. Trikset er rett og slett å finne treningen som passer for deg, slik at du enkelt kan holde motet oppe selv når det blir kaldt og grått ute!

Det er bare ingen grunn til å holde på med trening man ikke liker, og dessuten klarer man mest sannsynlig ikke å holde motivasjonen oppe spesielt lenge heller. Det er mye bedre å heller bruke litt tid på å finne det som treffer midt i blinken, og husk at du heller ikke trenger å trene deg opp til maratonform. Forskning har faktisk vist at så lite som én dag i uken med trening kan være med på å forlenge livet.

Før du finner ut akkurat hva du ønsker å drive med kan du også legge opp til suksess på ulike måter. Kjøpt deg nytt og fresht treningstøy, planlegg med en bulletjournal, finn deg en treningskompis eller meld deg inn i et treningsforum på nettet. Det er mange ting som hjelper på motivasjonen, men du må selv finne ut hva som fungerer best for deg.

Når du skal velge treningsform bør du rett og slett kjenne på hva du trives best med. Liker du å være ut så kan det kanskje være en idé å ta lange søndagsturer i marka, eller en løpetur langs elva. Liker du å presse deg selv til randen kan du sjekke ut enten crossfit eller powerlifting. Hvis du føler deg best sammen med andre finnes det utrolig mange morsomme gruppetreninger å velge mellom hos de fleste treningssentrene. Det handler om å ha det gøy!

Det er ikke alle som er like glad i svette gymmer og lange harde treningsøkter. For den rolige sjelen kan treningsformer som yoga og pilates passe utmerket. Likevel er det mange som undervurderer disse treningsformene. Yoga kan gjøre underverker ikke bare for sjelen, men også for kroppen. I likhet med pilates er yoga en treningsform som utfordrer musklene dine, men i et roligere og mer behagelig tempo. Yoga og pilates er også treningsformer du lett kan ta med deg inn i hverdagen og kan lett gjøres på stuegulvet, ved kontorpulten eller ute på reise.

En god erstatning for en treningsøkt på crossfit-senteret er en rolig tur i skogen. Det viktigste når du skal starte en ny og sunnere livsstil er å holde kroppen i gang, og en behagelig tur i skog og mark er perfekt for dette. På denne måten merker du heller ikke alltid at du faktisk er ute på en treningstur