Bli værende i opplevelsen

By admin, 2015-12-05

En ferie i fjellheimen kan være en spektakulær opplevelse – og her i Norge er vi så heldige at vi har fantastiske muligheter til å reise på fjellet. I tillegg har vi alle årstidene, som gjør at hver fjelltur kan bli helt unik. Man får gjerne mange opplevelser og minner som man har lyst til å bevare i hukommelsen for alltid.

For å kunne kjenne på den gode fjellfølelsen mer enn én gang, er det ingen tvil om at fotografering er den aller enkleste og beste måten å bevare turminnene på. Et mobilkamera vil kanskje ikke være det beste valget hvis man vil bruke bildene til noe mer enn å lagre dem på dataen. Likevel er det ikke nødvendig å ta med seg det mest avanserte utstyret. Det viktigste er at du har et godt kompaktkamera som tar bilder med god oppløsning, slik at du kan bruke bildene til mer enn lagring. Hvis du trenger noen gode tips til hvordan du kan ta gode bilder, kan du lese en artikkel om feriefotografering her.

Mange kameraer har også muligheter for å ta korte filmsnutter. Hvis du har med deg et videokamera, kan du også ta bilder, og dermed har du en to-i-ett-funksjon. Hvis du både har film og bilder fra turen, bør du redigere materialet med et redigeringsprogram så snart du kommer hjem. På den måten får du flott dokumentasjon fra turen. Dette dokumentasjonsmaterialet kan selvsagt også benyttes hvis du skal gjøre en presentasjon av turen i en eller annen anledning, eller om du bare vil vise fram minnene til venner og familie.

Bildene du tar fra turen, fortjener for øvrig bedre enn å ligge på en minnebrikke. Bruk hjelpemidler som fotobøker, bilderammer, forstørrelser og scrapbooking for å ta vare på ferieminnene dine. Hvis du reiser på fjellet med en tanke om at du skal ta minst ett bilde som du vil henge i glass og ramme over sofaen, vil du helt sikkert komme hjem med en mengde flotte motiver på filmrullen.