Nyt naturen – også på vinteren!

By admin, 2018-03-17

Norge er ikke lagd for å sitte på ræva, og det gjelder like fullt på vinteren som det gjør på sommeren. For mange av oss er fjellsesongen altfor kort fordi vi helst vil starte etter at snøen har smeltet, og så avslutte før de verste høstvindene setter inn. Selv om det selvsagt ikke er spesielt morsomt å gå i timevis i snøstorm eller sidelengs regn, så finnes det allikevel mye flott du kan oppleve i vintermånedene.

Hjelp til

Å gå i fjellet eller skogen er en flott opplevelse i seg selv, men det er også flere organisasjoner som trenger hjelp fra erfarne fjellfolk i løpet av vinteren. Blant annet driver Røde Kors sine hjelpekorps landet rundt, og her er det blant annet behov for folk som vet hvordan de skal lete etter savnede etter snøskred. Naturopplevelsene blir riktignok satt i andre rekke når du er med i et hjelpekorps, men så kan du til gjengjeld være med å redde liv.

Utforsk mulighetene

Akkurat som på resten av året så er det slik at det er viktig at du finner en treningsform som holder deg motivert og i gang. På vinteren er dette hakket vanskeligere, på grunn av vær, føre og lite sollys, men det er absolutt ikke umulig. Med litt planlegging kan vinterturene bli enda finere enn sommerturene, men det betyr blant annet at du må sørge for å ha riktig utstyr på plass, og ikke minst at du alltid må kle deg etter forholdene. Fjellvettreglene har riktignok fått en annen ordlyd de senere årene, men de er like aktuelle nå som de alltid har vært.

Husker du disse, og sørger for at du er godt forberedt på turen så vil du nok raskt komme til å elske vinterfjellet også!