Fritidsferier i den norske villmarken

En ting Norge har flust med er natur, og det er vel derfor ikke merkelig at mange nordmenn foretrekker å feriere i hjemlandet, ved å ta en fritidsferie i den norske villmarken.

Mulighetene for reise, overnatting og ulike aktiviteter er mange og varierte, og hvis man allerede har litt friluftsliv og villmarkserfaring vet man sikkert hva man søker. Fiske? Gårdbruksferie? Gå på tur i skog og mark? Ønsker man å overnatte i telt? Sove under stjernene? Bo på høyfjellshotell? Leie hytte?

En av fordelene med å feriere i hjemlandet er nettopp at man kan ta det fra det helt enkle, ved å slenge et telt og en sovepose i ryggsekken og sette seg på en buss som går til et fristende sted, til det mer eksklusive ved å booke seg inn på et fint høyfjellshotell og ta med seg bil som gjør at man får større fleksibilitet når det gjelder å bevege seg rundt om kring.

Og ønsker man bare å slappe av, krever jo ikke det så mye utstyr eller planlegging, men hvis man har familie med barn kan det tenkes at de små behøver litt ulike stimuli for å være fornøyde med ferien. Noe å fortelle om skal de jo også helst ha når de kommer tilbake til skolen eller barnehagen! Hvis man ikke er så godt kjent i området man reiser til er det for de fleste populære destinasjoner enkelt å finne ulike turoperatører eller aktivitetsplanleggere som kan hjelpe med å skreddersy et passende aktivitetsprogram til en pris som passer lommeboka.

Uansett er det alltid lurt å sjekke med de lokale turistkontorene før man drar for å få tips om hva man bør få med seg der man reiser, og lokale turistkart har kanskje fortsatt mye informasjon som man ikke alltid finner ved å sjekke Google og Finn.no.

Når man vet hva som finnes på den lokale «menyen» er det bare å begynne å gjøre seg klar. Hvor får man fiskekort? Trenger man å gjøre reservasjoner? Hva er det beste dagsturene? Campingplassene? Høyfjellshotellene? Finnes det rafting-muligheter? Eller hvis vinteren fortsatt henger litt i, kan man gå på isklatring? Strikkhopping? Eller hvis man bare ønsker å komme seg bort, hvor er det best å slappe av uten for mange folk?

Og så gjenstår det bare å ha en god ferie!