Gode apper for villmarka

By admin, 2014-09-25

Noe som de aller fleste kan si seg enig i er det at de føler seg fullstendig avhengig av minst en app enten det er til sin mobil eller til en annen bærbar enhet. Det finnes jo som alle vet mange, mange tusen forskjellige apper som skal på en eller en annen måte gjøre livet lettere, gjøre oppgaver enklere å gjennomføre eller rett og slett være til underholdning et slags vis.

Også om man skal ut i skog og mark så finnes det noen utrolig flotte apper som passer nettopp for villmarken, disse passer enten man har en iPhone eller en android enhet så kan noen av disse appende ende opp med å bli den beste venn når man er i villmarka.

For eksempel Betsafes app som er helt perfekt å ha på regnfylte dager når man er på telttur og ikke har noe å gjøre. Noe av det aller viktigste av utstyr som man bør ha med seg på tur i villmarka er en eller en annen form for navigasjonsverktøy, det er fortsatt utrolig mange som fortsatt tyr til det gode gamle kartet og kompasset. Men det er mye enklere å ta i bruk en god app istedet, og dersom man har en smarttelefon som har innebygd GPS så er man allerede på god vei. En annen løsning for medbragt kart er Kartverkets app, som er den kartløsningen som er best. Der finnes det flest navn på vann, bekker, myrer osv., og dette er også det mest nøyaktige kartet.

Det er spesielt én app som virkelig er kongen over alle tur- og villmarks apper hittil, og det er ViewRanger Outdoor. Det er enkelt og greit å lage ruter og å endre på dem, måle avstander og denne appen har selvfølgelig et godt kompass og en god målestokkviser – i tillegg til muligheten for å lagre rutene man har fulgt.