Mobilen øker sikkerheten i villmarken

By admin, 2014-02-26

For mange er det rart å tenke på at det for ikke så veldig lenge siden ikke fantes mobiltelefoner! At man nå kan bevege seg nesten hvor som helst og hele tiden være tilgjengelig, og ha muligheten til å ta kontakt med noen dersom man skulle behøve det, har forandret så mye i livet at vi nesten ikke lenger tenker på hvordan vi pleide å gjøre ting før.

For eksempel er det at vi ikke lenger trenger å finne en telefonkiosk, eller komme oss til et hus og låne telefonen der hvis vi er ute og noe skulle hende blitt en selvfølge! Fra mange steder i villmarken kan vi nå ringe og be om hjelp hvis vi skulle trenge det, og med innebygd GPS i mange telefoner kan vi fortelle nøyaktig hvor vi er, hvilket kan være nyttig spesielt hvis man skulle trenge luftambulanse eller lignende. Mobilen med på tur kan også være nyttig hvis vi ønsker å kontakte venner i nærheten og advare om mulige farer eller vær-endringer.

Det er viktig at man ikke baserer seg å mobiltelefonen i stedet for andre måter å holde seg sikker i villmarken på,. Husk alltid kart og kompass! Ha med i hvert fall grunnleggende førstehjelpsutstyr hvis du drar på en lengre tur. Husk at dekningen varierer mellom mobil-operatørene, og hvis man virkelig beveger seg «ut på vidda» kan man ikke regne med å få signal der. Men hvis man er i et område med god dekning kan tiden man sparer ved å kunne komme i umiddelbar kontakt med hjelp være uvurderlig dersom uhellet skulle være ute.