Norsk natur

By admin, 2017-06-13

Det finnes fantastiske naturlandskaper i Norge, og det er nok en av grunnene til at vi er så glade i å gå tur. Bare tenk på Trolltunga, Preikestolen og Trollstigen. Det er ikke mye som kan slå dette!

Uberørt natur er noe man ofte hører om, men det er ikke like lett å finne. Norge er heldig og har flere slike områder. Dette er rett og slett naturlandskap som ikke er berørt av mennesker. Selv om slike områder er litt av et fenomen, så er det et begrep vi bruker mye på norsk. Dette er fordi i forhold til folketall så er vårt areal mye større, og det er derfor lettere at vi har slike naturlandskaper her.

Men det er viktig at dette ikke blir forvekslet med kulturlandskaper. Det høres veldig likt ut, men dette er områder som er blitt påvirket mer eller mindre av mennesker. Eksempler på dette er jordbrukslandskap og beiteområder.

Det er helt klart hvorfor vi nordmenn liker å gå tur, når sola skinner og dette fantastiske landskapet venter, så klarer vi ikke å motstå. Vi må ta ryggsekken, skoene eller skiene, kvikklunsjen og komme oss ut på vidda!