Slapp av mellom etappene

By admin, 2018-04-19

Noe av det mest utfordrende ved lange vandringer er at utholdenheten din virkelig blir satt på prøve. Det kan kanskje høres mer ekstremt å løpe et ultraløp enn å gå i fjellheimen et par uker, men den sistnevnte aktiviteten stiller faktisk helt spesielle krav til kroppen sin evne til å mobilisere igjen og igjen – og igjen. Her er det nemlig viktig å bruke tiden mellom hver etappe klokt.

Første bud er selvsagt at pausene må brukes på måter som avspenner og aller helst regenererer kroppen. After-ski-tradisjonen er med andre ord ikke egnet som forbilde i akkurat denne sammenhengen. Spis mat som lader opp energilageret, men som likevel ikke påfører fordøyelsen unødige påkjenninger. Prøv også å finne tid til å tøye ømme muskler. Har du båret tungt hele dagen, er det en stor fordel å bevege seg litt uten sekk på ryggen. Det er kanskje mer fristende å ligge langflat, men den lille ekstra spaserturen med svingende armer kan faktisk være alfa og omega når stølheten truer med å feste grepet.

Unn deg å tenke på noe helt annet enn mil etter mil med vandring (selv om du selvsagt elsker nettopp det temaet over alt på jord). Sannsynligvis har du med deg mobilen. Den er i tilfelle en inngangsport til all slags underholdning, det være seg yndlingsserien eller spillelista som får deg til å glede deg til sommerens festivalopplevelser. Nettcasinoer er dessuten fantastisk atspredelse for både kropp og hode, og absolutt et godt alternativ mellom øktene.

Om du klarer å bruke pausene mellom hver etappe riktig, vil du merke at både kroppen og psyken er langt mer innstilt på nok en lang strekke med vandring neste dag. Dermed får du enda mer ut av alle de flotte naturopplevelsene som venter rundt neste sving. God tur – og god avslapping!